preskoči na sadržaj

Tehnička škola Zagreb

Login
Učenički servis

Strojovođe

CENTAR ZA OSPOSOBLJAVANJE STROJOVOĐA

voditelj: Patrik Mardešić

patrik.mardesic@gmail.com

+385 99 473 8037

Literatura za strojovođe

Obavijesti za polaznike

Učenički dom

Anketa

Anketa - samovrjednovanje

Samovrjednovanje

Stranice profesora

Školsko sportsko društvo

ŠSD LOKOMOTIVA TŠZ

     

Arhiva vijesti

od listopada 2004. do danas
 
Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Izdavaštvo

 

 

 

PUBLIKACIJE U NAKLADI TEHNIČKE ŠKOLE ZAGREB

 

Školovanje učenika za željeznička zanimanja godinama je bilo suočeno s problemom nedostatka odgovarajućih udžbenika i druge stručne literature. Ovaj je problem poglavito bio izražen od osamostaljenja Republike Hrvatske jer se do tada postojeći mali broj stručne literature tiskao isključivo u Beogradu. Stoga je Škola u želji da omogući učenicima uspješnije svladavanje stručnih sadržaja pokrenula vlastitu nakladničku djelatnost.

Iva Grisogono
Žana Morović
Branimir Butković
Željeznička tehnička škola u Zagrebu
1905. - 2005.

Monografija o bogatih prvih 100 godina Željezničke tehničke škole u Zagrebu. Monografija daje prikaz prošlosti i sadašnjosti Škole. Knjiga sadrži i detaljne popise učenika koji su u 100 godina postojanja Škole u njoj uspješno završili svoje školovanje.

 

 


Niko Ujaković, ing. strojarstva
Milan Brkić, dipl. ing elektrotehnike
Dizelska vučna vozila
Cijena: 120,00 kn

 Udžbenik ˝Dizelska vučna vozila˝ , autora Nike Ujakovića, ing. strojarstva i Milana Brkića, dipl. ing. elektrotehnike. Autori su zaposlenici Hrvatskih željeznica i bili su dugogodišnji vanjski suradnici škole. Udžbenik je namijenjen učenicima željezničkih škola, ali ga mogu koristiti kao priručnik i željeznički djelatnici. U našoj školi se koristi u nastavi za zanimanje tehničar vuče - strojovođa. Udžbenik je objavljen 2005. godine.

 

 

 

Ksenija Puljanić, dipl. iur.
Prometno pravo
Cijena: 120,00 kn

Udžbenik ˝Prometno pravo˝, autorice Ksenije Puljanić, dipl. iur, objavljen je 2005. godine. Namijenjen je učenicama drugih razreda koji se školuju za zanimanje špeditersko-agencijskog tehničara. Sadržaj udžbenika pomoći će špeditersko-agencijskim tehničarima učiniti prvi korak u snalaženju i pravilnoj primjeni mnogobrojnih propisa iz područja prometnog prava. Autorica je profesorica prometnog prava u našoj školi.

 

 
 

 

Josip Kunac, dipl.ing.
Uporaba vagona
Cijena: 120,00 kn

Udžbenik ˝Uporaba vagona˝, autora Josipa Kunca, dipl. ing. - profesora naše škole, namijenjen je prvenstveno učenicima koji se školuju za zanimanje tehničar za željeznički promet i željeznički prometni radnik. Udžbenik je prvi put objavljen 2000. godine, a 2005. je tiskano drugo dopunjeno izdanje.

 

 

 
 Snježana Malinović, dipl. ing.
Prijevoz putnika u željezničkom prometu
Cijena: 160,00 kn

Novo izdanje udžbenika autorice Snježane Malinović, dipl. ing. prometa, zaposlenice HŽ-a i vanjske suradnice naše škole, je prvenstveno namijenjeno učenicima željezničke tehničke škole, a može korisno poslužiti svima koji se profesionalno bave ili imaju interes za proučavanje određenih instituta iz oblasti željezničkog prometa. U našoj školi se koristi u nastavi 2., 3. i 4. razreda za zanimanje tehničar za željeznički promet i u 2. i 3. razreda za zanimanje željeznički prometni radnik u nastavnom predmetu prijevoz putnika.

 

 

 

 

Franjo Šoh, dipl. ing.
Miroslav Vrhovnik, ing.
Tehnička sredstva željeznice

Cijena: 120,00 kn

Udžbenik autora Franje Šoha, dipl. ing. i Miroslava Vrhovnika, ing. zaposlenika HŽ-a, prvenstveno je namijenjen učenicima koji se školuju u zanimanjima željezničkog prometa, a može poslužiti i zaposlenicima na željeznici kod pripreme za polaganje stručnih ispita. U udžbeniku je obrađena materija stabilnih i pokretnih tehničkih sredstava. U našoj školi ga koriste za nastavu u 1. i 2. razredu za zanimanje tehničar za željeznički promet, u 2. razredu za zanimanje tehničar vuče – strojovođa i u 1. razredu za zanimanje željeznički prometni radnik, u predmetu tehnička sredstva željeznice.

 
 

 
 

 
Pero Tabak
Novčano poslovanje 1
cijena 100,00 kn


Udžbenik Novčano poslovanje 1 namijenjen je prvenstveno učenicima prvih razreda obrazovnog profila Tehničar PT prometa jer svojim sadržajem točno prati nastavni plan i program predmeta Novčano poslovanje. Dobro će doći učenicima u drugoj i trećoj godini učenja jer se gradivo platnog prometa u zemlji nastavlja na platni promet u poštama, odnosno gradivo novca i novčarstva na blagajničko poslovanje. Uvjeren sam da će biti izuzetno koristan i poštanskim pripravnicima za polaganje stručnog ispita prigodom zaposlenja u HP-u, kao i svim drugim poštanskim radnicima te njihovim kontrolorima i voditeljima. Isto tako će pomoći i studentima Fakulteta prometnih znanosti prigodom polaganja kolegija Tehnologija poštanskog prometa 1.

 

Pero Tabak
Poštanski promet 1

Cijena 100,00 kn

Udžbenik Poštanski promet 1 namijenjen je prvenstveno učenicima prvih razreda obrazovnog profila Tehničar PT prometa jer svojim sadržajem točno prati nastavni plan i program predmeta Poštanski promet. Dobro će doći i učenicima četvrtih razreda kada budu izučavali ustrojstvo poštanskog sustava u Hrvatskoj i svijetu. Uvjeren sam da će biti izuzetno koristan i poštanskim pripravnicima za polaganje stručnog ispita prigodom zaposlenja u HP-u, kao i svim drugim poštanskim radnicima, te njihovim kontrolorima i voditeljima. Isto tako će pomoći i studentima Fakulteta prometnih znanosti prigodom polaganja kolegija Poštanski promet I.
Pero Tabak
Poštanski promet 2

Cijena 100,00 kn

Udžbenik Poštanski promet 2 namijenjen je prvenstveno učenicima drugih razreda obrazovnog profila Tehničar PT prometa jer svojim sadržajem točno prati nastavni plan i program predmeta Poštanski promet. Dobro će doći i učenicima četvrtih razreda jer je gradivo poštanskih usluga, a posebice poštanske mreže, osnova za savladavanje procesa u tehnološkim fazama otpreme, prijevoza i prispijeća . Uvjeren sam da će biti izuzetno koristan i poštanskim pripravnicima za polaganje stručnog ispita prigodom zaposlenja u HP-u, kao i svim drugim poštanskim radnicima, te njihovim kontrolorima i voditeljima. Isto tako će pomoći i studentima Fakulteta prometnih znanosti prigodom polaganja kolegija Poštanski promet I.

 

 Pero Tabak

POŠTANSKI PROMET 3

Cijena: 100,00 kn 

 

Priručnik Poštanski promet 3 namijenjen je prvenstveno učenicima trećih razreda obrazovnog profila Tehničar PT prometa jer svojim sadržaje, točno prati nastavni plan i program predmeta Poštanski promet. Uvjeren sam da će bit izuzetno koristan i poštanskim pripravnicima za polaganje stručnog ispita prigodom zaposlenja u HP-u, kao i svim kontrolorima i voditeljima. Isto tako će pomoći i studentima Fakulteta prometnih znanosti prigodom polaganja ispita Poštanski promet 1.  Pero Tabak
Poštanski promet 4

Cijena 100,00 kn

Udžbenik Poštanski promet 4namijenjen je prvenstveno učenicima četvrtih razreda obrazovnog profila Tehničar PT prometa jer svojim sadržajem točno prati nastavni plan i program predmeta Poštanski promet.

Uvjeren sam da će biti izuzetno koristan i poštanskim pripravnicima za polaganje stručnog ispita prigodom zaposlenja u HP-u, kao i svim drugim poštanskim radnicima, te njihovim kontrolorima i voditeljima. Isto tako će pomoći i studentima Fakulteta prometnih znanosti prigodom polaganja kolegija Poštanski promet I.


Nikolina Brnjac
TERMINALI I MEHANIZACIJA

Cijena: 120,00 kn

   Ovaj udžbenik napisan je za potrebe proučavanja područja o tehničkim i tehnološkim obilježjima prekrcajnih terminala i mehanizacije. Svrha ovog udžbenika je praćenje nastavnog sadržaja iz predmeta Terminali i mehanizacija, namijenjen je učenicima srednjih prometnih škola. 

 


 

       Darko Jurković   
       
ZBIRKA ZADATAKA IZ TEHNOLOGIJE ŽELJEZNIČKOG PROMETA

Cijena: 120,00 kn  

 

Ova zbirka zadataka konkretizira teorijska znanja u rješavanju pojedine problematike organizacije i tehnologije željezničkog prometa. Ona kompletira teorijska znanja iz udžbenika tehnologija željezničkog prometa, time što računski i praktično ilustrira gotovo sve zadaće i postupke iz navedenog područja.

Zbirka prati nastavni plan i program nastavnih predmeta tehnologija željezničkog prometa i prometni i signalni propisi, koji se obrađuju u srednjoškolskom obrazovanju, za zanimanja u željezničkom prometu.
 

 
Patrik Mardešić
STROJARSKI DIO VUČNIH VOZILA 1.
Cijena: 150,00 kn

Ovaj je udžbenik prvenstveno namijenjen učenicima Željezničke tehničke škole u Zagrebu koji se obrazuju za zanimanje tehničar vuče – strojovođa, a može biti od koristi svima koji se profesionalno bave ovom tematikom ili su zainteresirani za proučavanje dizelskih motora, prijenosnika snage i željezničkih vučnih vozila. Sadržaj udžbenika usklađen je s nastavnim planom i programom za predmet strojarski dio vučnih vozila u trećem razredu i nadam se da će omogućiti učenicima i polaznicima lakše usvajanje nastavnog sadržaja.Ivica Lovrić- mr.sci.Božica Radoš

TEHNOLOGIJA ŽELJEZNIČKOG PROMETA 1.

Cijena: 150,00 kn

 

Kroz udžbenik „ Tehnologija željezničkog prometa 1. „ dana su konkretna znanja o povezivanju svih dijelova u funkcionalnu cjelinu koju nazivamo željezničkim prometom, a čija je temeljna zadaća siguran i ekonomičan prijevoz prijevoza putnika i robe s jednog mjesta na drugo.

Ovaj udžbenik je usklađen s nastavnim planom i programom nastavnih predmeta: tehnologija željezničkog prometa i prometni i signalni propisi, koji se obrađuju u srednjoškolskom školovanju za zanimanja iz područja željezničkog promet

 
Vesna Anđelić
Sustavna Programska potpora

Cijena 120,00 kn

Sustavna programska potpora je udžbenik koji je namijenjen istoimenom nastavnom predmetu u četvrtom razredu elektrotehničkih škola. U cijelosti prati nastavni plan i program prema Odluci o izmjenama i dopunama posebnog stručnog dijela nastavnog plana i programa za stjecanje srednje stručne spreme u zanimanje tehničar za računalstvo, 2001. Kao dodatna literatura može se koristiti i u predmetima Dijagnostika i održavanje uređaja te Sklopovska oprema računala

Josip Kunac
Prijevoz robe željeznicom
Cijena 120,00 kn


Željeznički promet važna je grana složenog prometnog sustava i bez željeznice je nezamisliv prijevoz roba u unutarnjem i međunarodnom prometu. Tržište prijevoznih usluga može se promatrati kao dio tržišta roba i usluga. Željeznica kao prijevoznik, ne nudi nikakav opipljiv proizvod, već nudi uslugu prijevoza putnika ili robe.Ovaj udžbenik prvenstveno je namijenjen učenicima Željezničke tehničke škole za zanimanje tehničar za željeznički promet i željeznički prometni radnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Za sve narudžbe možemo Vam ponuditi slijedeće uvjete:

- kupnju udžbenika
- predračunsko plaćanje
- komisionu prodaju


 


 


 


 

preskoči na navigaciju